Hoia meie töödel-tegemistel silma peal Facebookis














Mille poolest on Nõmmiku Meierei tooted erilised?

Nõmmiku meierei valmistab kohupiima ja jogurtit täispiimast. Kuna piim on tasakaalustatud toiduaine, siis täispiima kasutamine toodete valmistamiseks tagab kõigi piimas sisalduvate mineraalide, vitamiinide ja mikroelementide leidumise ka toodetes. Täispiimast valmistatud kohupiim on kohev, hästi vahustatav, kookide ja kreemide valmistamisel pole vaja täiendavalt rasvaineid lisada. Jogurt on maheda maitsega ja kontsistentsilt lähedane hapukoorele, sobiv madalama rasvasisaldusega salatikastmete valmistamiseks. Toodete kvaliteet on stabiilselt kõrge sest ostame töötlemiseks ühe kindla farmi kõrgekvaliteedilist piima, järgmine täpselt tervisekaitse ja hügieeninõudeid, oleme täpsed toodete valmistamisel. Piima hapendamiseks kasutatame rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud Taani firma Chr. Hansen A/S juuretisi, mida kasutavad ka enamus Põhjamaade piimatööstusede. Head juuretised tagavad toodetele iseloomulikud ja head maitseomadused.Tooted pakendatakse steriilsesse taarasse. Kasutamisel on : läbipaistvad karbid, plastkotid. Suuremad kogused soovitame osta plastkotis(5 -10 kg /kott). Tehnoloogiline protsess töötati välja ja arendatakse koostöös piimateadlastega, vajadusel ollakse katsemeiereiks Tallinna Tehnikaüikooli piimatehnoloogia arenduskeskusele.

 

Miks neid tooteid osta?

Täispiimast valmistatud kohupiim on eriliselt koheva struktuuriga , seda on kerge vahustada.

Jogurt on maheda maitsega, kergelt hapukas ja paksu struktuuriga. Sobib kasutamiseks ka dipikastmete valmistamiseks

Kohupiim ja jogurt on kergesti seeduvad ja hästi omastatavad ka haiguste poolt kahjustatud organismil.

Piimasuhkur on hea energia allikas.

Piimarasvas leidub rasvhappeid,mida saab ilma sapihapeteta kasutada energia saamiseks.

Rasv on ehitusmaterjal membraanidele ja lahusti vitamiinidele.

Piimavalk kaseiin on ainus söömiseks loodud valk,aminohapete ja lämmastiku allikas,ülejääk muudetakse energiaks.

Kaseiini osakestesse on pakitud mineraalid,mis sellisel kujul on ideaalselt omastatavad.

Meie kliimavööndis oleks mõistlik ja vajalik tarvitada piimatooteid.

Inimese kehas elutseb terve kilo baktereid.

Rahuliku kooseksistentsi huvides pakuvad nad meile teenusi.

Suur osa B-vitamiinidest on bakterite looming.

Piimasuhkru poolitamine laktobakterite abil.

Antibiootik ei tee vahet omadel ja võõrastel, piimatooted on parim viis vajalike bakterite eksistentsi taastamiseks.



1988 oli perestroika aeg, tekkisid esimesed kooperatiivid ja Nõmmiku talus hakati tegelema mitmete tegevustega korraga: luuviljaliste istikute kasvatamisega , tervendatud kartuliseemne kasvatamisega, karjapidamise ja tõuaretusega, põlluharimisega, toiduõli valmistamisega ja metsandusega.

1989 a. 25.aprill on ametlik Nõmmiku talu algus (Täitevkomitee otsus nr.117)

1992 võtsime Nõmmiku talu tegevussuunaks piimakarja kasvatamise ning valmis uus laudakompleks ja masinakuur.

1998 jõudis Nõmmiku talu tasemele kus keskmine väljalüps lehmadelt oli 7936 liitrit.  Nõmmiku talu oli Kose Põllumajanduskooli praktikatalu.


1998 oli põllumehele ja karjakasvatajale keeruline aeg, piimaliitri hind oli väga odav ja nõudlus piima järele minimaalne. Sellel aastal tuli teha valik, kuidas  talu püsima jääks läbi suunamuutuse.

1997 alustasime veel suhteliselt uues  laudas ümberehitust, valmima hakkas euronõuetele vastav Nõmmiku talu meierei.

1998 aasta jäi viimaseks aastaks karjapidamise aastaks.

Edaspidised jõud suunasime kõik meierei arendamiseks ja tööks. Olime otsustanud loobuda piimakarjakasvatamisest sest piimahind oli madal, abitöölisi võimatu leida,  poliitikutel huvi põllumajanduse püsimajäämiseks olematu. Perefirmana ei oleks suutnud korraga üleval pidada ja investeerida karjapidamisse ja meiereisse.

Hetkel tegutsev Nõmmiku talu meierei vastab kõikidele euronõuetele ning on ametlikult tunnustatud tootjana kaasatud mitmetesse projektidesse usaldustaluna. Oleme korraldatud mitmeid õppepäevi, praktilisi  koolitusi Eesti nimekate piimandusteadlastega.